Deputaţii au dat aviz de ARESTARE

Deputaţii au dat aviz de ARESTARE

Deputaţii din Comisia juridică au votat pentru arestarea Elenei Udrea în cazul cererii DNA.

Deputatii au avizat urmărirea penală a Elenei Udrea şi în dosarul Microsoft cu 21 de voturi pentru si o abţinere.

Deputatii au dat 17 voturi pentru, 3 împotrivă şi o abţinere pentru încuviinţarea arestării preventive a Elenei Udrea în dosarul Gala Bute.

Decizia finală va fi luată de plenul Camerei Deputaţilor luni.

"Mi se pare normal să se voteze pentru începerea urmăririi penale", a declarat Udrea, întrebată dacă parlamentarii PMP vor vota pentru urmărirea sa penală.

Udrea a menţionat că nu s-a opus niciodată, nici la şedinţa anterioară a comisiei, începerii urmării penale împotriva sa.

"Cred că Parlamentul nu trebuie să fie scut în faţa anchetelor penale, de aceea poziţia mea a fost permanent în favoarea cercetării penale a unui parlamentar, a unui fost ministru, atunci când există suspiciuni că ar fi săvârşit o faptă penală. Dar, ceea ce se întâmplă în cazul meu cred că arată o situaţie excepţională. Într-o singură zi, în doar două ore s-au emis trei cereri de arestare preventivă pe numele meu. Este un caz nemaiîntâlnit, cu atât mai mult cu cât nici în Gala Bute, nici în cazul celor două denunţuri pentru care s-a făcut cerere de arestare preventivă, nu am fost nici măcar întrebată de procurori care este punctul meu de vedere referitor la acuzaţiile care mi se aduc. În gala Bute, un dosar în care se dau declaraţii de trei ani de zile, nu am fost niciodată chemată să dau vreo explicaţie. S-a cerut direct arestarea mea", a spus deputatul Udrea.

 Ea a susţinut că este ţintă a unei acţiuni de denigrare a cărei finalitate este tăcerea sa. "Împotriva mea există un asalt, sunt ţinta unei acţiuni de denigrare prin care să fiu făcută se tac", a spus Udrea.

"Se doreşte să tac pentru că, ce s-a întâmplat între joi şi marţi este, de fapt, denunţul pe care l-am făcut împotriva generalului Coldea de la SRI. De aici a pornit toată această avalanşă de cereri de arestare, nemaiîntâlnită. Gândiţi-vă că luni, în Parlamentu României se vor vota ptru cereri împotriva unui singur deputat, una de începere a urmăririi penale şi trei de arestare preventivă", a spus Udrea.

Udrea a a susţinut că denunţurile sale nu au "putere egală" cu denunţurile împotriva sa şi că în dosarul Microsoft "toată lumea este liberă" doar împotriva sa se cere arestarea.

"În cazul Microsoft, în urma a două denunţuri, ar trebui să le vedeţi ca să înţelegeţi de ce sunt superficiale şi neserioase, în urma a două denunţuri, fără să fiu întrebată care este punctul meu de vedere referitor la ce spun doi oameni, pe unul nu l-am văzut în viaţa mea şi nu îl cunosc, s-a cerut direct arestarea mea deşi aceste denunţuri existau la dosar şi în data de 29 ianuarie când am fost chemată la DNA şi când am fost pusă sub control judiciar. Ce s-a întâmplat între joi, 29 ianuarie, şi marţi, 3 februarie, în acest dosar de a trebuit să se treacă la arestarea preventivă pentru aceste două denunţuri care atunci existau în cauză dar nu au fost invocate de procurori?", s-a întrebat Elena Udrea.

"Dacă aceste două denunţuri care au fost luate în serios, în timp ce denunţurile mele nu au putere egală cu denunţurile împotriva mea, au fost în dosarul cauzei şi în ziua de joi de ce nu au fost invocate de procurori şi nu s-a cerut arestarea mea încă de atunci?", s-a mai întrebat Udrea.

De asemenea, deputatul a mai spus că "nu se spune" prin ce acţiuni a încălcat controlul judiciar.

DNA a cerut, miercuri, Camerei Deputatilor arestarea Elenei Udrea, acuzată de trafic de influenţă (fapte în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea), trafic de influenţă (fapte în legatură cu derularea contractului e - Romania), trafic de influenţă, spălare de bani şi fals în declaratii de avere.

Direcţia Naţională Anticorupţie cere aviz de la Camera Deputaţilor pentru arestarea preventivă a Elenei Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, după ce procurorii au extins urmărirea penală pe numele ei şi pentru luare de mită, în dosarul "Gala Bute".


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”