CSM București - Ferencvaros Budapesta 30-25, în sferturile Ligii Campionilor

CSM București - Ferencvaros Budapesta 30-25, în sferturile Ligii Campionilor

CSM București a învins echipa maghiară Ferecvaros TC-Rail Cargo Hungaria Budapesta cu scorul de 30-25 (17-15), vineri seara, în Sala Polivalentă ''Ioan Kunst-Ghermănescu'' din Capitală, în prima manșă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin.

Campioana Europei a obținut o victorie dătătoare de speranțe în calificarea la turneul Final4 al competiției, după un final de excepție.

CSMB a marcat primul gol al meciului, dar apoi a fost echipa care a fost în urmărirea formației maghiare, până în minutul 12, când campioana României a trecut din nou în avantaj, 8-7. CSM a avut în premieră avantaj de două goluri în minutul 16, 10-8, pentru ca în minutul 21 gazdele să se desprindă la 14-10. Diferența maximă de pe tabelă s-a înregistrat în minutul 24, 16-11.

Echipa antrenată de suedezul Per Andre Johansson, la primul său meci pe banca ''tigoricelor'', a avut un final de repriză mai slab și oaspetele s-au apropiat la două goluri, 17-15.

În min. 33, Ferencvaros a venit la un singur gol, 17-16. CSMB a mai condus la trei goluri, 20-17 (35), 21-18 (37), 22-19 (38). Ferencvaros s-a apropiat la un singur gol, 24-23 (52). Deținătoarea trofeului a mărit din nou diferența la trei goluri, 26-23 (55), iar finalul a fost incandescent.

Cei peste 4.000 de spectatori din Sala Polivalentă au urmărit în picioare ultimele minute, în care Ferencvaros a avut atacul la 27-25 pentru CSM, însă Mehmedovic a interceptat și a marcat pe contraatac. CSMB s-a apărat excelent și a blocat un nou atac, iar Bazaliu a mărit scorul la 29-25, pentru Brădeanu să marcheze ultimul gol al meciului, 30-25.

La meci a asistat și danezul Kim Rasmussen, actualul antrenor al Ungariei, cel care a condus-o pe CSMB la câștigarea trofeului, anul trecut, în finala de la Budapesta.

Au evoluat echipele

CSMB: Paula Ungureanu, Jelena Grubisic — Isabelle Gullden (10 goluri), Iulia Curea, Camille Ayglon Saurina (2), Bianca Bazaliu (2), Aurelia Brădeanu (2), Linnea Torstensson, Carmen Dolores Martin Berenguer (7), Oana Manea (2), Gnonsiane Niombla (1), Majda Mehmedovic (4), Simone Boehme. Antrenor: Per Andre Johansson.

FTC-Rail Cargo Hungaria: Melinda Szikora, Blanka Biro — Szandra Szollosi-Zacsik (2), Adrienn Szarka (1), Nadine Schatzl (2), Zita Szucsanszki, Klara Szekeres, Rea Reka Meszaros, Viktoria Lukacs (4), Danick Snelder, Nerea Pena Abaurrea (5), Marija Jovanovic, Aniko Kovacsics (11). Antrenor: Gabor Elek.
Au arbitrat Joanna Brehmer, Agnieszka Skowronek (ambele din Polonia).
Delegat EHF: Rosița Dimkova (Bulgaria), delegat EHF pentru arbitri: Predrag Pavicevic (Muntenegru).

Returul se va juca pe 15 aprilie, la Budapesta.

AGERPRES 


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”