Sunteți niște nerușinați lacomi, stimați magistrați

Sunteți niște nerușinați lacomi, stimați magistrați

Ca să fie clar: aș avea dreptul și eu, ca ziarist, la pensie specială. Am refuzat să mă înscriu în organizația care gestionează această pomană. Nu știu nici un ziarist care să fi făcut demersuri să primească pensie specială. Dimpotrivă, toți ne-am opus ca ea să fie legiferată, scrie jurnalistul Mircea Marian în  Newsweek România.

Așa că cred că am dreptul moral să le spun tuturor judecătorilor care au declanșat greve ilegale pentru a-și apăra pensiile speciale că sunt complet lipsiți de decență. Atunci când dânșii ne spun că independența lor stă în pensia specială nu fac decât să facă cu ochiul infractorilor și să le sugereze că au un preț: adunăm salariile și pensiile unui magistrat pe X ani și am aflat care e tariful. 

Eu credeam că, după 2009, n-o să mai vedem circul ăsta penibil. Pentru cine a uitat, amintesc eu de ce stimații magistrați, în frunte cu iubita penalului Mihail Vlasov, doamna Pivniceru ot CCR, au făcut grevă în acel an. Domnii magistrați, ca să-și încaseze niște sporuri, dădeau statul în judecată și, ce să vezi, colegii judecători la care ajungeau aceste dosare le dădeau dreptate. Ce sporuri cereau, în 2009: de solicitare neuropsihică și de confidențialitate, dar și bonuri de creșă, asigurare CASCO sau un litru de lapte pe zi - relatează Laura Ștefan într-un articol din 2009 din revista 22. Ghinionul lor a fost că, la acel moment, aveam o Curte Constituțională decentă care a decis că toată tărășenia e neconstituțională. Așa că domnii judecători au oprit lucrul până au forțat guvernul - era an electoral - să cedeze și să le dea ce vor. 

Azi, situația e diferită, adică mai rea: PSD le-a dat și celor de la CCR pensii speciale, așa că e clar că domnul Dorneanu - 27.000 lei/ lună pensia de magistrat și vreo 6.200 lei/ lună pensia de parlamentar - va fi perfect de acord că dacă te atingi de privilegiile castei i se prăbușește independența. Dai în pensia mea, dai în statul de drept. 

Desigur, e evident că stimații magistrați vor câștiga această rundă. Curtea Constituțională e de partea lor, guvernul și opoziția sunt cu ochii pe alegeri și, dincolo de lozincăraia de pe Facebook, nici un politruc n-are chef să-și pună în cap tot corpul magistraților.

Așa că tot ce-mi rămâne mie, un cetățean care e atât de prost încât refuză pensia specială, e să le spun că sunt niște nesimțiți. În 2004, da, am susținut ca magistrații să aibă salarii și pensii mari. Decente. S-a ajuns însă la niște aberații cumplite, o sfidare uriașă față de cetățeanul obișnuit care se duce într-o pensie medie de 1300 de lei pe lună. 77.000 lei/ lună pensia unui șef de penitenciar din vremurile ceaușismului? Pensionări la ceva peste 40 de ani? Pensie specială pentru șmecheri care au stat în magistratură câteva luni? Acum, în fața valului de ură venit dinspre pălmașii storși de Fisc, magistrații dau vina pe Legislativ. Da, sigur! De parcă voi nu știați și nu vă plăcea când Ciordache și Livache vă măreau veniturile. Șpagă pe față! De aceea, în timp ce noi protestam ca proștii, în frig, doar o mână de magistrați cârteau când PSD se suia cu picioarele pe independeța Justiției.

Un avertisment, for free, stimați magistrați: săpați, azi, o prăpastie uriașă între voi și 99% din România. Vă veți duce la CCR, veți câștiga, trișând fără rușine, și ne veți râde în față. Dar mai devreme sau mai târziu, sfidarea aceasta se va termina, cumva. 


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…